Gemengde Zangvereniging Odeon

Anno 1992

 
 

De gemengde zangvereniging Odeon is opgericht in 1992, heeft ongeveer 40 leden en staat onder leiding van dirigent Rene Nieuwint.

Odeon streeft er naar om voor Noordwijkerhout  en omgeving een gemengde zangvereniging te zijn die voor iedereen toegankelijk is. Dit betekent dus dat iedereen lid kan worden van Odeon. Op dit moment varieert de leeftijd van 50 tot ongeveer 80 jaar. Op dit moment zijn wij vooral op zoek naar tenoren en bassen.


Het plezier in zingen staat bij ons op de voorgrond, waarbij wij er ook naar streven om elke keer weer een muzikaal hoogtepunt te bereiken. In de loop der jaren heeft Odeon een afwisselend en veelzijdig repertoire opgebouwd met daarin aandacht voor licht klassieke muziekstukken, waaronder enkele missen. Wij zingen vooral à capella maar ook met  begeleiding  van piano/vleugel of andere muziekinstrumenten.


Wij streven er naar om elk jaar minimaal één groot concert te geven. Daarnaast hebben wij diverse optredens in verzorgingshuizen en andere gelegenheden. De afgelopen jaren heeft het koor reizen georganiseerd naar Gent/Brugge/Antwerpen, Trier en Maastricht. In 2010 waren we in het weekend van 4,5 en 6 juni op Het Festival van Schiermonnikoog en hebben we de Kronungsmesse van Mozart gezongen in de Sint Bonifatiuskerk in Leeuwarden.

In juni 2012 maakten we een koorreis naar Middelburg.
 

Welkom op de site van Odeon!Dirigent:

René Nieuwint


Wij zoeken nog mannen om onze bassen en tenoren te versterken! Ook sopranen en alten zijn van harte welkom.


Stuur een mail of kom langs op een repetitieavond op maandag om 19.45 uur in De Parade. Kijk ook even op “Informatie”

Bezoek ons jubileumconcert op 28 april a.s.


Zie verder onder de pagina “Concerten”